Trump'ın Rusya ve Çin İtirafı

Kentucky mitinginde seçmenlere hitap eden ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada uzay kuvvetleri kurmada Rusya ve Çin'in gerisinde kaldıklarını açıkladı.

15.10.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-11:16) Trump'ın Rusya ve Çin İtirafı
Kentucky mitinginde seçmenlere hitap eden ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada uzay kuvvetleri kurmada Rusya ve Çin'in gerisinde kaldıklarını açıkladı. Trump, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) ABD Silahlı Kuvvetleri'nin 6. kolu olan uzay kuvvetlerini kurmaya yönelik çalışmalara başladığını anlatırken bu hususta Rusya ve Çin’in ABD’yi geride bıraktıklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, konuşmasında “Bahsi geçen kuvvetleri kurma hususunda Çin ve Rusya daha erken davrandı. Ancak biz dünyanın en muhteşem halkına sahibiz; dünyanın en iyi füzelerini, tanklarını ve gemilerini biz üretiyoruz” dedi.

Geride bıraktığımız Haziran ayında Ulusal Uzay Konseyi toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon'a ABD Silahlı Kuvvetleri'nin 6. kolu olarak uzay gücü kurulması için gerekli çalışmaları derhal başlatmasını emrini verdiğini ilan etmişti. Başkan Trump, bu açıklamasında "Uzayda Amerikan hâkimiyetine sahip olmak zorundayız" demişti. Aynı hususta açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mike Pence de Uzay Kuvvetleri’nin 2020 yılında kurulacağını ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal