Trump'tan Kral Salman'a Büyük Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasıyla suçladı.

17.10.2018-09:25 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-10:24) Trump'tan Kral Salman'a Büyük Tepki
ABD Başkanı Donald Trump,Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu. 

Trump, AP haber ajansına Riyad’ın “masum olduğu kanıtlanana kadar suçlu” olarak muamele gördüğünü söyledi. Trump ayrıca, Suudi Prens Muhammed Bin Salman'ın Kaşıkçı’ya ne olduğunu bildiğini de söyledi.

Türk yetkililer, İstanbul Arap Konsolosluğu hakkında yapılan bir araştırmanın Kaşıkçı’nın orada öldürüldüğüne dair daha fazla kanıt bulduklarını söylediler. Arap liderliğini eleştirmesiyle tanınan gazeteci, en son 2 Ekim'de konsolosluğa girerken canlı görülmüştü. Suudi Arabistan Kaşıkçı cinayetiyle bir bağlantısı olduğunu reddetti ve konsolosluğa geldiği aynı gün binadan sağ salim ayrıldığını söyledi.

Kaşıkçı cinayeti Suudi Arabistan’ı yakın müttefikleriyle arasının açılmasına neden oldu. Salı günü, G7 dışişleri bakanları Suudi Arabistan'a konuyla ilgili "şeffaf" bir soruşturma yürütme çağrısında bulundular.

Aynı zamanda, Uluslararası Para Fonu şefi Christine Lagarde, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının ardından gelecek hafta büyük bir Suudi yatırım konferansından çekilecek en yeni önemli figür oldu.ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Salı günü Suudi Kral Salman ve Prens ile yaptığı görüşme sonrasında Çarşamba günü Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal