Trump, Bugün Sosyal Medya Kararnamesini İmzalayacak

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump’ın sosyal medya siteleriyle ilgili bir kararnameye imza atacağını duyurdu.

28.05.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-12:31) Trump, Bugün Sosyal Medya Kararnamesini İmzalayacak

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump’ın sosyal medya siteleriyle ilgili bir kararnameye imza atacağını duyurdu.

Sosyal medya üzerinde yayılan yanlış bilgileri engellemek amacıyla bazı paylaşımlarının altına “teyit” etiketi eklemeye başlamıştı.

Söz konusu etiketi Salı günü Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama"ya ilişkin yaptığı paylaşımlara da eklemişti.

Bunun üzerine ABD Başkanı Trump, yine Twitter üzerinden bir açıklama yapmış ve siteyi 3 Kasım’da düzenlenecek seçimlere müdahale etmekle ve ifade özgürlüğünü kısıtlamakla suçlamıştı.

"YA DÜZENLEYECEĞIZ YA DA KAPATACAĞIZ"

ABD Başkanı, çarşamba günkü tweet’inde ise "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız" sözlerine yer vermişti.

KARARNAMEYİ BUGÜN İMZALAYACAK

Donald Trump’ın başta paylaşımlarına “teyit” etiketi ekleyen Twitter olmak üzere yaptığı tehdit sonrası, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, bu konuyla ilgili yapılacaklarla ilgili yöneltilen soruları cevapladı.

Sözcü McEnany, Başkan’ın bugün sosyal medyayla ilgili bir kararname imzalayacağını kaydetti fakat kararnamenin içeriğiyle ilgili bilgilendirme yapmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal