Sözde Başkan Guaido: Ailem Tehdit Edildi

ABD’nin desteğiyle kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden Juan Guaidó, ülkenin devam eden siyasi krizinde ailesinin tehdit edildiğini söyledi.

01.02.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-10:19) Sözde Başkan Guaido: Ailem Tehdit Edildi

ABD’nin desteğiyle kendini ülkenin geçici başkanı ilan eden Juan Guaidó, ülkenin devam eden siyasi krizinde ailesinin tehdit edildiğini söyledi.

Venezuela Merkez Üniversitesinde yaptığı konuşmada Guaido, polisin eşini aramak için ailesinin evini ziyaret ettiğini söyledi.

Juan Guaido’nun kendini geçici başkan olarak ilan etmesiyle ABD başta olmak üzere birkaç Latin Amerika ülkesi tarafından resmi olarak tanındı.

Türkiye, Rusya ve Çin Venezuela’da yaşanan krizde seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro'yu destelemekte.

Askeri destek, Maduro'nun iktidarda kalması için çok önemli bir konumda bulunuyor. Bu nedenle Guaido, desteğini kazanmak için orduyla gizli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Maduro’nun ikinci yönetim dönemine 10 Ocak’ta başlamasından bu yana ülke genelinde protesto gösterileri düzenleniyor.
Yetkililer söz konusu ekonomik problemler ve yaşanan kriz yüzünden yaklaşık üç milyon insan Venezuela'dan kaçtığını belirtiyor.

''HEPİNİZİ SORUMLU TUTACAĞIM''

Muhalefet lideri Guaido üniversitede yaptığı konuşmada, "Özel kuvvetler evimdeydi ve ailemle görüşmek istiyordu. Başımızdaki diktatör korkacağımızı düşünüyor.’’

Sözde başkan güvenlik güçlerine doğrudan hitap ederek, “20 aylık olan bebeğimin korkutulmasından sizi sorumlu tutacağım” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal