ABD, Türkiye ile Venezuela Arasındaki Altın Ticaretini İncelemeye Aldı

ABD'li yetkililerden dikkat çeken bir açıklama geldi. Alınan bilgiye göre ABD, Türkiye'nin Venezuela ile olan altın ticaretini incelemeye aldı.

01.02.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-10:09) ABD, Türkiye ile Venezuela Arasındaki Altın Ticaretini İncelemeye Aldı

ABD'li üstdüzey bir görevlinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre ABD, uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini belirlemek için Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. Yaptırımların ihlal edildiğinin belirlenmesi halinde, 'ABD'nin harekete geçeceği' kaydedildi.

VENEZUELLA İLE TİCARİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Bloomberg'in Constantine Courcoulas imzalı haberinde, ABD Hazine Bakanlığı'nın terör finansmanıyla mücadele sorumlusu Marshall Billingslea'nın Cuma günü Ankara'da Türk görevlilerle yapacağı görüşmede Venezuela ile ticari ilişkilerin ele alınacağı bildirildi.

ABD HAREKETE GEÇECEK

ABD'li bir üstdüzey görevlinin ifadelerine dayandırılan iddiaya göre, ABD uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini belirlemeke için Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini incelemeye aldı. İncelemeler çerçevesinde, ABD yaptırımlarının ihlal edildiğinin belirlenmesi halinde 'ABD'nin harekete geçeceği' bildirildi.

Billingslea'nın Ankara temaslarında görüşme başlıklarının İran'dan oluşmasının planlandığını söyleyen ABD'li görevli, fakat muhtemelen Venezuella ile ticari ilişkilerin de ele alınacağını kaydetti.

'TÜRKİYE WASHINGTON'U HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI'

ABD'li üst yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nicolas Maduro'ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Yetkili "Venezuela konusunda Türk ve diğer hükümetlerle yaptığımız konuşmada Maduro rejiminin meşruiyetini kabul etmediğimizi söyledik. Ayrıca bu hususta bize katılmalarını istedik, fakat bu güne dek Türkiye'den olumlu bir yanıt gelmedi" diye konuştu.

TÜRKİYE 900 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE ALTIN İTHAL ETTİ

Resmi verilere göre Türkiye Venezuela'dan 2018'de arıtma ve işleme amacıyla 900 milyon dolar değerinde altın ithal etti. ABD'li görevliler, Venezuela kaynaklı söz hususu altın ithalatının bir bölümünün İran'a dönük yaptırımları ihlal ederek İran'a yönlendirilmiş olabileceği iddialarını meydana atmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal