Sırbistan'daki Boşnaklar Türkiye'den Yardım Talep Etti

Sırbistan'da Boşnak nüfusun fazla olduğu Sancak bölgesinde Boşnak Ulusal Konseyi, yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadele konusunda Türkiye'den yardım istedi.

06.04.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-17:23) Sırbistan'daki Boşnaklar Türkiye'den Yardım Talep Etti

1908 kişide virüs tespit edilen, 51 kişinin de hayatını kaybettiği Sırbistan'da, Sancak bölgesinde de etkisini gösteren yeni tip coronavirüs ile mücadele amacıyla geçici hastane ve karantina alanlarının kurulması konusunda Boşnak Ulusal Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yolladı.

Mektupta, Türkiye'nin sağlık alanı konusunda oldukça gelişmiş bir ülke olduğu ifade edildi ve Türkiye'den olabilecek en kısa zamanda tıbbi malzeme ve ekip istediklerinin altı çizildi.

Sancak'ta 22 kişide virüs tespit edildiğine dikkat çekilen mektupta, "Novi Pazar Sağlık Merkezi tüm ekibiyle salgınla mücadele için hazır. Sizlerin yardımıyla virüse yakalanan hastalarımıza daha kaliteli hizmet sunmayı istiyoruz. Sancak'ta hasta olanlar buradaki hastanelere yerleştirilmeli" ifadeleri kullanıldı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic de hafta sonu Covid-19 nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağını ihlal eden 700 kişi hakkında işlem başlattıklarını kaydederek, "Bakanlık bünyesinde çalışan 31 kişi virüse yakalandı. 900 çalışanımız ise kendini karantinaya aldı. Arkadaşlarımızdan birini de coronavirüs nedeniyle kaybettik" şeklinde konuştu.

Başkent Belgrad'da bulunan Karaburma Askeri Tıp Merkezi ise Covid-19 salgınından orta ve üst düzey etkilenen hastalar için hazırlandı. Savunma Bakanı Aleksandar Vulin, 100 yatak yerleştirilen merkezde durumu ciddi olan hastaların tedavi edileceğini kaydetti.

Macaristan da Sırbistan'a tıbbi malzeme gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal