Siber Zorba Rusya

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, siber saldırılarla birçok devlet kurumunu hedef aldığı bilinen Rusya’dan şikayetçi.

26.09.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-17:17) Siber Zorba Rusya

Gürcistan Başbakanı Gakharia, ülkesine yönelik defalarca siber saldırı düzenlediğini hatırlatarak, birçok yönden zorluklarla karşılaştığımızın farkındayız Rusya sürekli siber saldırı düzenleyip sistemimizi alt üst etti dedi.

Başbakan Gakharia, başkent Tiflis’te Gürcistan Milli Güvenlik Konseyi tarafından organize edilen ilk Gürcistan Siber Güvenlik Forumu’nun açılışında konuştu.

Güçlü siber güvenliğin Gürcistan için önemine dikkati çeken Gakharia, ülkesinde 31 Ekim’de genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

Siber alanla ilgili sorunların, risklerin ve tehditlerin ülkemiz için önemli bir zorluk haline gelebileceğinin farkındayız diyerek sözlerine devam etti.

Gakharia, Gürcistan ile Rusya arasında 2008’de yaşanan Güney Osetya savaşı sırasında ve sonraki dönemlerde de Rusya’dan ülkesine yönelik siber saldırıların düzenlendiğini açık ve net bir şekilde ifade etti.

Son 12 yılda birkaç kez benzer tehditlerle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Gakharia, 2008’deki savaş sırasında Rusya’dan gelen siber saldırıları, Ekim 2019’da çok sayıda özel ve kamu sektörünün web sitesini hedef alan saldırıları ve en son 1 Eylül’de 2020 Lugar Laboratuvarı dahil Richard Lugar Gürcü-Amerikan Laboratuvarı Gürcü sağlık kurumlarının zarar gördüğü siber saldırıları hakkında bilgi verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal