Seul'de Bir Kişi Japonya Büyükelçiliği Önünde Kendini Yakarak İntihar Etti

Güney Kore'nin başkenti Seul'de, 78 yaşındaki kişi Japonya Büyükelçiliği önünde kendini yakarak intihar etti

19.07.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-12:12) Seul'de Bir Kişi Japonya Büyükelçiliği Önünde Kendini Yakarak İntihar Etti

Polis görevlilerinden aktarılan bilgiye göre, Kim soyadlı Güney Kore vatandaşı, Japonya'nın Seul Büyükelçiliği önündeki bir aracın içinde kendini ateşe verdi.

Yetkililer, Kim'in kaldırıldığı hastanede vücudunda meydana gelen yanıklar nedeniyle öldüğünü bildirirlen, yaşlı adamın daha önce bir yakınını arayarak Japonya’ya duyduğu nefret nedeniyle kendisini kurban edeceğini söylediğini belirtti.

Polisin yaptığı incelemede araç içerisinde yanıcı maddeler bulunduğu ve yaşlı adamın aracı bir yakınından ödünç aldığı tespit edildi.

Polis görevlileri, Kim’in telefon kayıtlarını inceleyeceğini ve eylemin gerçek nedenini araştıracaklarını aktardı.

KAYINPEDERİ SÖMÜRGE YÖNETİMİ ALTINDA ZORLA ÇALIŞTIRILMIŞ  

Kim’in ailesi, yetkililere yaptığı açıklamada, yaşlı adamın kayınpederinin Kore Yarımadası'nda 1910-1945 senelerindeki sömürge yönetimi altında zorla çalıştırıldığını belirtti.

Diğer yandan, eylemin iki ülke arasında ticari ve politik tartışmaların gerginleştiği bir dönemde meydana gelmesi dikkati çekti.

Güney Kore vatandaşlarının Japonya'nın Seul Büyükelçiliği önünde protesto eylemleri düzenlediği aktarılırken, gösterilerde zaman zaman şiddet olayları söz konusu olabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal