Şahsi Araç Kullanımı Kısıtlanıyor, Toplu Taşıma Yaygınlaştırılacak

Yükselen kirlilik seviyesi sonucu Hindistan'ın başkenti Delhi ve bitişik bölgelerinde yaşayanlar gözlerinde nefes darlığı ve yanma hissi ile ilgili şikayette bulundular.

01.11.2018-14:12 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-14:09) Şahsi Araç Kullanımı Kısıtlanıyor, Toplu Taşıma Yaygınlaştırılacak

Yükselen kirlilik seviyesi sonucu Hindistan'ın başkenti Delhi ve bitişik bölgelerinde yaşayanlar gözlerinde nefes darlığı ve yanma hissi ile ilgili şikâyette bulundular. Şehir idaresi, durumları kontrol etmek için özel araçların yola çıkmasını yasaklamayı düşünüyor. Hindistan'ın Ulusal Başkent Bölgesi'nde (NCR) hava kalitesi seviyesinin düştüğüne dair korkular sonucu, şehir yöneticileri önümüzdeki ayın başlarında kirliliğe karşı mücadele etmek için bir "sadece toplu taşıma araçlarının kullanımı" politikası tasarlıyorlar. Bu hareketin belirtilmesi, Yüksek Mahkeme tarafından atanan Çevre Kirliliği Önleme ve Kontrol Yetkilisi (EPCA) tarafından medyaya verilen demeçte, son hava tahminleri önümüzdeki birkaç gün içinde hava kalitesinin daha da kötüleşeceğini gösterdiğini ve ihtiyaç duyulması halinde acil durum adımlarının atılması gerekeceğini söyledi. Yetkili, ''1 Kasım'dan itibaren Delhi yollarında özel araçların kullanımını kısıtlamak zorunda kalacağız, sadece toplu taşıma araçları kullanılacak.'' dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal