Rusya'dan Kritik İddia: ''ABD Dezenformasyona Başvuruyor''

Rusya'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması (OPCW) Daimi Temsilcisi Aleksandr Şulgin, ABD'nin destek aldığı ülkelerle birlikte Rusya'nın OPCW'nin oksijenini kısıtladı düşüncesiyle dezenformasyon kampanyası düzenlediğini iddia etti.

21.11.2018-20:12 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-20:13) Rusya'dan Kritik İddia: ''ABD Dezenformasyona Başvuruyor''

Rusya'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Daimi Temsilcisi Aleksandr Şulgin kimyasal silahlarla ilgili bir açıklama yaptı. Şulgin, kimyasal saldırılardan sorumlu ülkeler için ceza mekanizması kurulmasının finanse edilmesi konusunda yapılan oylamada istediği sonucu elde edebilmek için dezenformasyon ve küçük ülkeleri korkutma politikasına başvurduğunu belirtti. 

Aleksandr Şulgin'in açıklaması şu şekilde; "ABD, destek aldığı ülkelerle birlikte dezenformasyon kampanyası düzenleyerek Rusya'nın OPCW'nin oksijenini kısıtladığı, örgütü parasız bıraktığı düşüncesini yaydı.''

ABD'nin eşi görülmemiş bir baskı uyguladığını ve hatta korkutma politikası izlediğini ifade eden Şulgin, Batılı aktivistlerin bazı başkentlerde birtakım belgeler dağıttığını öğrendiklerini ve bu belgelerde Rusya'nın yıkıcı eylemlerine son verilmesi gerektiğinin yazdığını ifade etti.Şulgin, "Bu belgeleri kendi gözlerimizle gördük. Bunlar çoğaltılıp AB adına küçük ülkelerde dağıtılarak büyük bir propaganda kampanyası yürütüldü" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal