Rusya'da 24 Saatte 500 Vaka Saptandı

Rusya’da son 24 saatte 500 kişinin daha coronavirüs testlerinin pozitif çıkması neticesinde, ülkede virüs tespit edilenlerin sayısı 2 bin 337’ye çıktı.

31.03.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-15:15) Rusya'da 24 Saatte 500 Vaka Saptandı

Rusya Coronavirüsle Mücadele Merkezi’nden gelen açıklamada Rusya’da son 24 saatte 500 kişinin daha coronavirüs testlerinin pozitif çıkması neticesinde, ülkede virüs tespit edilenlerin sayısı 2 bin 337’ye çıktığı ifade edildi. Açıklamada, ülke çapında 73 bölgede virüse rastlandığı bildirilirken, 55 kişinin daha virüsten kurtulmasıyla sağlığına kavuşanların sayısının 121'e geldiği ifade edildi. Bugüne dek coronavirüs sebebiyle toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği ülkenin başkenti Moskova, en fazla vaka görülen şehir konumunda. Moskova'da virüse yakalanan kişi sayısı 387'ye Petersburg'da ise 48'e çıktı.

KURALLARI İHLAL EDENE CEZA

Moskova ilk sırada gelmek üzere pek çok yerde sokağa çıkma yasağı ve sınırlamalara ilişkin yasal çalışmalarda sona gelindi. Rus parlamentosunda Duma'da milletvekillerinin verdiği oylarla kuralları ihlal eden kişilere 300 bin ruble para cezasına verilmesi kararlaştırıldı. Rusya Eğitim Bakanlığı ise lise ve üniversite sınavlarının ötelendiğini, sınav tarihlerinin daha sonra duyurulacağını ifade etti.

RUSYA'DA 1 HAZİRANA KADAR KİMSE EVLENİP BOŞANAMAYACAK

Ülkede coronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler artırıldı. Bakanlık basın servisinden gelen açıklamada ülke çapında düzenlenecek nikahların ve boşanma davalarının 1 Haziran gününe dek iptal edilmesi hususunda çalışma başlatıldığı bildirildi. Diğer taraftan, bakanlık hapishanelerde salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına yeni tutukluların Kapotnya bölgesindeki bir cezaevine yollandığı, hapishaneye yollanan tutukluların 14 gün gözetim altında tutulacağını ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal