Rusya Suriye İlişkileri Dışişlerinden Esad Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devleti Rejim Lideri Beşar Esad'ın ülkeyi birleştirebilecek kişi olduğunu hiçbir zaman söylemedikleri açıklaması yaptı.

17.04.2018-14:37 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-14:24) Rusya Suriye İlişkileri Dışişlerinden Esad Açıklaması

  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Beşar Esad'ın Suriye'yi birleştirebilecek iradede bir lider olduğunu hiçbir zaman söylemediklerini ifade etti. Gazetecilerin sorduğu sorulara cevap veren Lavrov, Suriye halkının kendi geleceğine karar vermesi gerektiğini açıklamalarına yer verdi.

ESAD KONUSUNDA İLGİNÇ YORUM

Gazetecilerle yaptığı röportajda demeç veren Lavrov'a "Rusya Devleti, 7 yıldır süren krize rağmen, Esad'ın Suriyeli vatandaşları birleştirebilecek, yaraları sarabilecek ve ülkeyi gerçek anlamda yönetebilecek kişi olduğunu gerçekten düşünüyor mu?" sorusu soruldu.

Sorulan bu soruya "Biz hiçbir zaman böyle bir şey demedik" yanıtını veren Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararına göre Suriye'nin geleceğine bizzat Suriyelilerin karar vermesi gerektiğini vurgulaması yaptı.

ABD VE FRANSA AKILSIZCA OPERAYSON YÜRÜTÜYOR

Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'ye yeni saldırı düzenleme olasılığını konusunu da değerlendirdi.

Washington'da yapılan "Suriye'de kimyasal olayların tekrarlanması halinde yeniden saldırılar düzenleyebiliriz" açıklamasının muhalif grupları ve DEAŞ'lı teröristleri çatışmaları sürdürmeye teşvik ettiğini kaydeden Lavrov, ABD, İngiltere ve Fransa 3’lü ittifakının Suriye'ye karşı 'akılsızca operasyon' yürüttüğünün sözlerine ekeldi.

NE OLMUŞTU?

ABD,İngiltere ve Fransa 3'lü ittifakından Suriye Rejim Lideri Beşar Esad'ın silah depoları ve askeri üslerine karşı bir hava operasyonu düzenlenmişti. İttifak atarafından yapılan açıklamalarda hedeflerin tamamının yok edildiği ve başarılı bir bir hava herakatı olduğu yönünde açıklamalar yapılırken, Rusya tarafından yapılan açıklamalarda S-400 hava savunma sistemleri sayesinde yapılan saldırıların önüne geçildiği, depo ve üslerde söylendiği kadar büyük hasarların olamadığı açıklamaları gelmişti

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal