Rusya Lideri Putin'den İdlib Anlaşması Yorumu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib mutabakatı hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Putin, "Türkiye ile yaptığımız anlaşma çok iyi. Çünkü kan dökülmesini engelledi" dedi.

03.10.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-16:02) Rusya Lideri Putin'den İdlib Anlaşması Yorumu!

Moskova'da yapılan Rus Enerji Haftası forumunda açıklamalar yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'de Suriye ordusu ve silahlı grupları ayıran silahsızlandırılmış bir tampon bölge kurulması ile alakalı Türkiye ile vardıkları anlaşma için, "Kan dökülmesini engelleyen çok iyi bir anlaşma" dedi.

Putin, İdlib'de bir silahsızlandırılmış bölge kurulup terörist grupların bu bölgeden çıkarılmasını kabul eden anlaşma hususunda açıklamalar yaptı.

''ÇOK AKTİF ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ''

"Şu anda bu anlaşmanın faaliyete geçirilmesi hususunda gerçekten çok aktif çalışmalar yapıyoruz" diyen Putin, Rusya ve Türkiye'nin, İran'ın da yardımı ile bu anlaşmayı faaliyete geçirmeye çalıştığını ifade etti. Putin, bu çalışmaların İran'ın yardımıyla süreceğini de kaydetti.

''ÇOK İYİ ANLAŞMA''

Putin ayrıca, "Bu, Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilmiş çok iyi bir anlaşma. Zira tekrar kan dökülmesini engelledi." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal