Rusya, İran ve Türkiye'den Ortak Suriye Bildirgesi

13. Astana görüşmeleri ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt bölgelerinde özerk yönetim kurulmasına karşı olduklarını duyurdu.

03.08.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-09:33) Rusya, İran ve Türkiye'den Ortak Suriye Bildirgesi

Suriye'de çözüm için başlatılan Astana sürecinin garantör devletleri Rusya, Türkiye ve İran, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt bölgelerinde özerk yönetim kurulmasına dönük inisiyatiflere karşı olduklarını duyurdu.

Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da gerçekleştirilen 13. Astana görüşmeleri bitti. Rusya, Türkiye ve İran, görüşmelerin sonunda bir sonuç bildirgesi yayınladı.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Bölgede uzun süreli istikrar ve güvenliğin sadece Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesiyle mümkün olduğuna bildirilen taraflar, "Özerk yönetim kurulmasına dönük inisiyatifler de dahil olmak üzere, terörle mücadele bahanesiyle sahada yeni gerçeklikler oluşturmayı hedefleyen bütün girişimleri reddettik. Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü bozmaya dönük ayrılıkçı planlara karşı çıkma kararlılığımızı dile getirdik" sözlerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI İŞBİRLİĞİ

İdlib'deki durumu ayrıntılı olarak masaya yatıran ve İdlib gerilimi azaltma bölgesiyle alakalı bütün anlaşmalar hayata geçirilerek sahada sükunetin sağlanması gerektiğini ifade eden Rusya, Türkiye ve İran, "Heyet Tahrir el- Şam terör örgütünün gerilimi azaltma bölgesindeki varlığını artırmasından duyduğumuz endişeyi dile getirdik ve IŞİD'in, El Nusra'nın, El Kaide ve IŞİD'le bağlantılı diğer bütün kişi, örgüt, kurum ve kuruluşların nihai olarak yok edilmesi için işbirliğine devam etme kararlılığımızı söyledik" diye vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal