Rusya, İdlib’de Yeni Katliam Hazırlığı Yapıyor

İdlib ile ilgili Rusya’nın yaptığı açıklamalar, yeni katliamlara kapı aralama olarak değerlendiriliyor. Rusların yaptığı askeri hazırlık, sivillere yönelik yeni bombalamaların yaşanacağını gösteriyor.

17.03.2020-13:22 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-21:08) Rusya, İdlib’de Yeni Katliam Hazırlığı Yapıyor

haber365 (İDLİB)- Rusya tarafından yapılan açıklamalar, Rusya'nın sivil alanlara yönelik başlatacağı yeni saldırı dalgasını meşrulaştırma girişimi olarak yorumlandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib’deki muhalif grupların ‘ateşkesi yeniden toparlanmak ve silahlanmayı artırmak için kullandığını ve hükmet güçlerine ait mevzilere yeniden karşı operasyonlar düzenlediğini’ iddia etti.

Rusya tarafından yapılan açıklamalar, Rusya'nın sivil alanlara yönelik başlatacağı yeni saldırı dalgasını meşrulaştırma girişimi olarak yorumlandı.

6 Mart'ta Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından İdlib'de ateşkes ilan edilmesi kararlaştırılmıştı.

Ateşkes süresince Rusya ve İran destekli Esed rejiminin sivil alanlara yönelik saldırıları tamamen sona ermedi.

Rusya, aynı zamanda bölgedeki muhalif gruplar arasında IŞİD mensuplarının bulunduğu iddiasını da aktardı. Bölgedeki muhaliflerin İdlib'de IŞİD'in yayılmasına karşı önlem aldığı ve IŞİD hücrelerine sıklıkla güvenlik operasyonları düzenledikleri biliniyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Rusya Dışişleri tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Şiddet ve terör yolunu izleyen insanların uyruğu ne olursa olsun, işledikleri suçlardan yargılanmaları gerekir. Sadece iki olası seçenek var; silahlı direniş gösterdiklerinde ya teröristleri ortadan kaldırmak ya da onları yasalara uygun şekilde yargılamak. Yargılamanın yapılması, dışarıdaki meslektaşlarımızla olan temaslarımızda diplomatik çabalarımızın temel odağını oluşturuyor” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın uyarıları, M4 Karayolunda ilk Türk-Rus ortak devriye güzergahının, muhaliflerin devriyeye engel olması nedeniyle kısaltılmasının ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.

Rusya'nın İdlib'de siyasi ve askeri amaçlarını ateşkes yoluyla gerçekleştirememesi halinde İdlib'de sivillere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal