Rusya, Beşinci Nesil Su-57 Savaş Uçağının Seri Üretimine Başladı

Rusya’da, ülkenin beşinci nesil savaş uçağı Su-57’nin seri üretimine başlandı. Uçaklardan ilkinin Rus ordusunun kullanımına bu sene içerisinde gireceği tahmin ediliyor

29.07.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-16:12) Rusya, Beşinci Nesil Su-57 Savaş Uçağının Seri Üretimine Başladı

Sukhoi tipi Rus uçaklarının üretici şirketinin yeni yayınlanan bir broşüründe, ‘radarlar tarafından tespit edilme olasılığı çok düşük olan ve hem karadaki hem de havadaki hedefleri saptayıp yok etme menzili çok geniş olan’ beşinci nesil Su-57 uçaklarının seri üretimine bu sene başlandığı bildiriliyor.

Broşürde bunun yanı sıra şirketin, 70’i aşkın Su-57 uçağının teslimatı için Rusya Savunma Bakanlığı ile uzun vadeli bir sözleşme imzaladığı belirtiliyor.

Su-57 jetlerinden ilkinin Rus ordusunun kullanımına, bu sene bitmeden girmesi planlanmış durumda. Rus ordusuna 76 tabe Su-57 uçağı teslim edilecek.

RUSYA 'SU-57 ÜRETİLMEDİĞİ İÇİN' TÜRKİYE'YE SU-35 TEKLİF ETMİŞTİ  

Daha önce Rus devlet şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov, Türkiye'nin istemesi durumunda bu ülkeye dördüncü nesil Su-35 savaş uçakları gönderebileceklerini belirtmişti.

Çemezov'un bu açıklaması, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın alması sebebiyle F-35 savaş jeti programına katılımınının Pentagon tarafından durdurulmasından sonra gelmişti.

Rostec CEO’sunun o dönemde Su-35 jetlerini gündeme getirmesinin nedeni, Su-57 uçaklarının testlerinin tamamlanmamış olması, dolayısıyla seri üretimine başlanmamış olması şeklinde değerlendirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal