Rus Uzay Ajansı Yetkilisi Safronov Vatana İhanetten Tutuklandı

Rusya Federal Uzay Ajansından yapılan açıklamada ajans başkanı sözcüsü Ivan Safronov’un vatana ihanetten tutuklandığı bildirildi.

07.07.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:24) Rus Uzay Ajansı Yetkilisi Safronov Vatana İhanetten Tutuklandı

Ria haber ajansı haberinde, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Safranov’un NATO ülkesi için casusluk yaptığından şüphelendiğini yazdı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov BBC'ye yaptığı açıklamasında: "Bildiğimiz kadarıyla bu durum Safronov’un gazetecilik faaliyetiyle hiçbir şekilde bağlantılı değil" ifadelerini kullandı.

Safronov, mayıs ayı ortasında Roskosmos'a genel müdür Dmitry Rogozin'in medya danışmanı olarak çalışmaya başladı.

Uzay ajansı, Safronov’un araştırmacılara çalışmalarında yardımcı olduğunu söyledi.

Tutuklanan eski gazeteci hüküm giymesi halinde 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya.

Ria Haber Ajansı, FSB'den yapılan bir açıklamada, Safronov'un belirtilmemiş bir NATO ülkesine istihbarat servisi için çalıştığına inanıldığını yazdı.

Interfax haber ajansı bir FSB kaynağından, Safronov'un bir yıl önce FSB tarafından sorgulanmak üzere çağrıldığını ancak o sırada herhangi bir suçlama olmadığını aktardı.

Safronov’un önceden muhabir olarak çalıştığı Kommersant gazetesine Haziran 2019’da devlet sırlarını ifşa ettikleri iddiasıyla yargılanmıştı.

Konunun, Safronov’un Rusya'nın Su-35 savaş uçağı Mısır'a teslimatı hakkında yazdığı bir makaleyle ilgili olduğu bildirildi. Rapor daha sonra Kommersant web sitesinden kaldırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal