Rus Parlamentosundan Libya Tezkeresi Açıklaması!

Türkiye menfaatlerine iç ve dış siyasette engel olmaya çalışanlar yine kendini belli etmeye başladı. Rus Parlamentosundan Libya tezkeresi için endişe duyduğunu açıkladı.

03.01.2020-00:00 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-23:44) Rus Parlamentosundan Libya Tezkeresi Açıklaması!

Rusya Devlet Duması Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilmesinin "endişe verici" olduğunu söyleyerek Türkiye'nin dünya siyasetinde söz sahibi olmasını çekemeyenler listesine girdi.

Slutskiy, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin TBMM'de kabul edilmesiyle ilgili Rus basınına açıklamada bulundu.

Trablus'un talebi doğrultusunda Libya'ya asker göndermenin krizi daha da derinleştirebileceğini ve karmaşık hale getireceği gibi asılsız iddialarda bulunarak Slutskiy, "Türk Parlamentosunun kararı endişe verici." ifadelerine yer verdi.

Rusya'nın daima Libya'daki krizin siyasi ve diplomatik yollardan çözümünü savunduğunu kaydeden Slutskiy, askeri müdahalenin kesinlikle en iyi çözüm olmadığını savundu.

Slutskiy, Birleşmiş Milletler'in (BM) ara buluculuğu ve tüm uluslararası toplumun çabalarıyla Libya'daki krizi çözmek için barışçıl yollar aramaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya yine karşımızda yer almaya çalışırken iç siyasetimizde onların safında yer alma gayretinden geri kalmıyor. Türkiye hakim güç odaklarına burada bende varım dedikçe söylemler asılsızlaşıyor ve kötüleme kampanyları başlıyor. Dünya beşten büyük dedikçe kirli oyunlar oynanmaya ve ülke içersinde dış siyasetin bağımlısı olanların hedefin de olmaya devam ediyoruz. 


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal