Rus Mafya Grubu ve Milletvekili Reznik İspanya'da Beraat Etti

İspanyol yargıçlar, Rus mafyası için büyük çaplı para aklamakla suçlanan 17 Rus vatandaşını beraat ettirdi.

19.10.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-17:14) Rus Mafya Grubu ve Milletvekili Reznik İspanya'da Beraat Etti

İspanyol yargıçlar, Rus mafyası için büyük çaplı para aklamakla suçlanan 17 Rus vatandaşını beraat ettirdi. Rus milletvekili Vladislav Reznik, beraat edenler arasındaydı.Çete patronu Gennady Petrov da dahil olmak üzere diğer üç şüpheli henüz yakalanamadı. Ulusal Ceza Mahkemesi, Rusların İspanya'daki yatırımlarının organize suç gelirlerini içermediğine dair yeterli kanıt bulunamadı. Dava, ağırlıklı olarak Tambovskaya-Malyshevskaya çetesine odaklandı. Savcılar St Petersburg 'da bulunan çeteyi dış banka hesaplarından İspanyol mülkiyetine ve işletmelere para aktarma suçlamasıyla suçladılar. Çetenin para aklamasının 1990’da, zengin Rusların Costa del Sol ve Balear Adaları'nda lüks villalar satın almasıyla başladığı iddia ediliyor. Savcılar, toplamda İspanya 'da 50 milyon €' dan fazla (57 milyon sterlin, 44 milyon Sterlin) Rus mafyası parasının aklandığını söyledi.

Daha önce Rus parlamentosunun mali piyasalar komitesine başkanlık eden Bay Reznik ve eşi Diana Gindin, kara para aklamaya karışmakla suçlananlar arasındaydı.

Şubat ayında, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'e sadık olan Birleşik Rusya partisi milletvekili, mahkemeye yaptığı açıklamada, İspanya'nın El Mundo gazetesinin yayınladığı iddia edilen çete liderlerinden biri olan Ilya Traber'in arkadaşı olduğunu söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal