'Putin, Ukrayna Medyasının Yüzde 50'sini Kontrol Ediyor'

Ukrayna Eski Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ukrayna medyasının yarısının kontrolünün Rusya Devlet Başkanı Putin'in elinde olduğunu öne sürdü.

16.05.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-12:26) 'Putin, Ukrayna Medyasının Yüzde 50'sini Kontrol Ediyor'

Ukrayna Eski Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ukrayna medyasının yarısının kontrolünün Rusya Devlet Başkanı Putin'in elinde olduğunu öne sürdü.

Ukrayna Eski Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ukrayna medyasının yarısının kontrolünün Rusya Devlet Başkanı Putin'in elinde olduğunu öne sürdü. Eski Başbakan Yatsenyuk, “Bilgi yönetimi günümüzde sıklıkla kullanılan bir yol. Ben sözcüklerin özgürlüğünün kalmadığını düşünüyorum. Bazı ülkelerde artık yalanların özgürlüğü hakim. Aynı şey Ukrayna'da da var. Putin, Ukrayna basının yüzde 50'sini kontrol ediyor. Bu da demektir ki Putin, Ukraynalıların yarısının kalbini ve aklını kontrol edebiliyor. Bu acil müdahale edilmesi gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

Yatsenyuk, 2014-2016 yılları arasında Ukrayna Başbakanlığı görevinde bulunmuştu. Başbakanlığı döneminde, mecliste konuşurken muhalif milletvekillerinin kendisini kucaklayıp kürsüden alması, can yayında istifasını duyurması, vatandaşlar tavşana benzettiği için havuç verilmesi gibi konularla pek çok kez dünya genelinde gündem olmuştu.

Diğer taraftan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in imza attığı kararnameyle birlikte Rus sosyal medya sitelerine girişlere olan yasak 3 sene daha uzatılmış oldu. Aynı zamanda bir diğer kararnameyle birlikte 377 fiziksel ve 235 hukuksal başlık altında toplam 612 yeni ambargo kararı verilerek Rusya merkezli televizyon kanallarına, üniversitelere, müzelere ve enstitülere de 3 sene ambargo uygulanması kararlaştırıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal