Portekiz ve İspanya'dan Türkiye'ye Göçmen Desteği

İki Avrupa ülkesi, dünyada en çok göçmeni ağırlayan Türkiye'nin gayretlerini desteklediklerini belirtti.

10.03.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-13:07)  Portekiz ve İspanya'dan Türkiye'ye Göçmen Desteği

İki Avrupa ülkesi, dünyada en çok göçmeni ağırlayan Türkiye'nin gayretlerini desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin, hudut kapılarını açması sonrasında Avrupa'ya göç akını devam ediyor.

Bu hal, kıtayı telaşa götürürken, İspanya ve Portekiz'den Türkiye'ye göçmen hususunda destek açıklamaları geldi.

"TÜRKİYE'YE DESTEĞİMİZ KARARLI VE AÇIK"

Portekiz Dışişleri Bakanı Silva, Türkiye-Yunanistan hudundaaki sığınmacı kriziyle alakalı, "Türkiye, dünyada en fazla sığınmacıyı barındıran ülkelerden biridir. Türkiye'nin bu konuda büyük bir sorumluluk gösterdiğinin farkındayız ve tüm çabalarını tanıyoruz. 2016'da imzalanan anlaşma kapsamında büyük çaba gösteren Türkiye'ye bu konudaki desteğimiz kararlı ve açıktır." ifadesini kullandı.

Portekiz'in AB otoriteleriyle hareket ettiğini belirten Silva, "AB Komisyonunun, sığınmacı krizine ilk cevap olarak yaptığı hazırlıklara Portekiz de katılmaktadır." diye konuştu.



İSPANYA: 5 KOLDAN ÇALIŞMA

İspanya Dışişleri Bakanı Laya da Portekizli mevkidaşının fikirlerine katıldığını, göçmen probleminin çözümüyle ilgili 5 koldan çalışma yürütülmesini gerekli bulduklarını belirtti.

Laya, öncelik verdikleri 5 başlığı, "göçmenlerin çıkış ülkelerinde kaliteli iş gücü ve istihdamın artırılması, güvenlik açığını kullanan insan tacirlerine karşı ortak kararlılık ve mücadele, sığınmacıların AB ülkelerinde hukuki boyutuyla ve dayanışma çerçevesinde dağılımının sağlanması, AB'ye doğru yasal göç kanallarının açılması ve göçmenlerin yönetimi konusunda Türkiye gibi ülkelerle iş birliği" olarak sıraladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal