Pentagon, Meksika Sınırına İnşa Edilecek Duvar İçin 3,8 Milyar Dolar Fon Ayırdı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık bütçesinden alınan 3,8 milyar dolar, Trump'ın Meksika sınırına ördürdüğü duvar için aktaracağını açıkladı.

14.02.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-09:24) Pentagon, Meksika Sınırına İnşa Edilecek Duvar İçin 3,8 Milyar Dolar Fon Ayırdı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık bütçesinden alınan 3,8 milyar dolar, Trump'ın Meksika sınırına ördürdüğü duvar için harcanacak.

Pentagon'dan ABD Kongresine yönelik yapılan açıklamada, F-35 programı da içinde bulunmak üzere birçok silah programlarına ayrılan 3,8 milyar dolarlık bütçenin, ülkenin güney sınırına inşa edilen duvara aktarılacağı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, kaynağın "Ülkenin daha büyük önceliklerini desteklemek " ve "İç Güvenlik Bakanlığının uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesine katkıda bulunmak" amacıyla verileceği dile getirildi.

TRUMP ULUSAL ACİL DURUMU UZATTI
Bunun yanı sıra, ABD Başkanı Donald Trump da önceki sene 15 Şubat'ta Meksika sınırına yönelik ilan edilen ulusal acil durumun sürüeceği hususunda Kongreyi detaylarla aydınlattı.
Bahsi geçen bilgilendirmede, "ABD'nin güney sınırdaki sınır güvenliği ve insani kriz durumları ulusal güvenliğimizi tehdit etmeyi sürdürüyor." cümlelerine yer verildi.

ABD'DE DUVAR KRİZİ
ABD Temsilciler Meclisinde önceki senenin başlangıcında planlanan geçici bütçe yasa tasarısında, Meksika sınırına inşa edilmesi öngörülen duvar için 5,6 milyar dolar fon ayrılmış fakat Senato bu miktarı onaylamadığı için Trump ile Kongre arasında bir kriz peyda olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, geçici bütçe tasarısını Meksika duvarı için finansman içermediği sebebiyle imzalamayacağını belirtmişti. Demokratların duvar finansmanı hususunda kararını değiştirmemesinin ardından federal hükümet kısmen kapanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal