Pakistan Başbakanı Han'dan Hindistan Seçimini Kazanan Modi'ye Tebrik Mesajı

Pakistan Başbakanı İmran Han, seçim zaferi sebebiyle Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi kutladı

23.05.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-16:53)

Pakistan Başbakanı İmran Han, seçim zaferi nedeniyle Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi tebrik etti.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, Güney Asya'da huzur ve barış için Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile birlikte çalışmayı talep ettiğini aktardı.

Han, "Başbakan Modi'yi Hindistan Halk Partisi (BJP) ve müttefiklerinin aldığı seçim zaferinden dolayı tebrik ettim. Güney Asya'nın barışı, gelişmesi ve refahı için kendisiyle beraber çalışmayı dört gözle bekliyoruz" sözlerini kullandı.

DİYALOG ÇABALARI 

Pakistan'da Ağustos ayında seçimle iktidara gelen Han ve hükümeti, Modi ve hükümetine diyalog çağrıları yapmış, iki ülke bakanları çeşitli dönemlerde görüşmüş olsalar da bu görüşmelerde bir sonuç alınamamıştı.

İki ülkenin, Şubat ayında savaşın eşiğine geldiği Pulvama saldırısından sonra Han diyalog arayışına devam etmiş, barışçıl düşüncelerin bir göstergesi olarak yakalanan Hint pilot Abhinandan Varthaman'ı ülkesine iade etmişti.

Bu dönemde Modi'yi ulusa sesleniş programı aracılığıyla tekrardan diyaloğa davet eden Han, Pulvama saldırısından yaklaşık 1 ay sonra Modi'den aldığı bir mesajı da tekrar sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Modi'nin Pakistan Günü sebebiyle bir tebrik mesajı yolladığını belirten Han, mektupta "Pakistan Milli Günü'nde Pakistan halkına selamlar, en iyi dileklerimi sunarım. Alt kıta halkları için demokratik, barışçıl, ilerici ve müreffeh bir bölgede, terör ve şiddetten temizlenmiş bir ortamda beraber çalışmanın zamanı geldi" sözlerinin yer aldığını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal