Normalleşmeye Geçen İtalya Kapılarını AB'ye Açtı

Dünya genelinde coronavirüs nedeniyle 33 bin den fazla kaybı olan İtalya kapılarını Avrupa'ya açtı.

03.06.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-09:59) Normalleşmeye Geçen İtalya Kapılarını AB'ye Açtı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte tarafından 16 Mayıs’ta açıklanan kararnameye göre, serbest dolaşıma ilişkin son önemli kısıtlaması bugün itibariyle resmen uygulamadan çıkarıldı.

Salgının Avrupa’daki merkezi olan İtalya’da 10 Mart’tan bu yana uygulanan önlemlerin gevşetilmesiyle ülke içinde bölgeler arası seyahat önündeki kısıtlamalar ve izin belgesi uygulamaları sonlandırıldı. Ayrıca tren seferleri artırılırken, ülke genelinde 23 havaalanı da hizmet vermeye başladı.

 "2. aşama" çerçevesinde yüksek hızlı trenlere, 37,5 derece ve üstünde ateşi olanlar giriş yapamayacak. Seyahat yasağının uygulanmadan alınmasına rağmen bazı önlemler gala etkili oluyor.

Başkent Roma’nın da yer aldığı Lazio Bölgesi, 37,5 derece ve üzerinde ateşi olanları alınmazken, Sardinya Adası yönetimi ise adaya gelenler için kayıt koşulu aranıyor.

Bunun ardından sabah saatlerinde ülkenin güneyinde Messina Boğazı'nı geçerek Sicilya’ya ulaşmak isteyenlerin araç kuyruğu oluşturduğu dikkat çeti.

İtalya, bugünden itibaren AB ve Schengen Bölgesi ülkelerine dış sınır kapılarını aralarken, gelenler için 14 günlük karantina uygulaması önlemi hala uygulanıyor.

Bu doğrultuda açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, "Bugün çok önemli bir tarih. Bugünden itibaren İtalyanlar, ülke içinde özgürce hareket edebilir. Aynı zamanda bu, tüm dünyaya İtalya olarak verdiğimiz önemli bir güven mesajıdır. Yeni başlayan ve normale dönmeye hazır olan bir ülke" dedi.

Sınırların AB'ye açılması kararı İtalya basınında, "İtalya yeniden açılıyor" ve "İtalya seyahat etmeye geri dönüyor" manşetleri ile yer aldı.

Bunun yanı sıra İtalya’da Covid-19 salgını nedeniyle şubat ayından bugüne kadar 33 bin 530 kişi can verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal