NATO Genel Sekreteri Stontelberg: Baltık Ülkelerine Yönelik Savunma Planları Kabul Edildi!

NATO Genel Sekreteri Jens Stontelberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planlarını kabul ettiklerini açıkladı.

04.12.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-17:10)

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stontelberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planlarını kabul ettiklerini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Stoltenberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planının kabul edildiğini dile getirdi.

Liderlerin terörle mücadele çabalarını artırma konusunda yeni bir eylem planı üzerinde anlaştığını dile getiren Stoltenberg, "Tüm müttefikler, DEAŞ'a karşı mücadele ve Irak ile Afganistan'daki eğitim misyonlarımıza olan bağlılıklarını devam ettiriyor." diye konuştu. 

Stoltenberg, ABD'nin YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak bulunduğu plana karşı çıkması üzerine, Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planını kabul etmemesi ile ilgili sorunun çözülüp çözülemediğine ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: "Baltık ülkeleri ve Polonya dahil tüm müttefikleri korumak için uygulamada olan planlar var. Bunun da ötesinde sadece planlarımız yok, bölgede daha fazla askeri güç bulunuyor. Tarihimizde ilk kez ittifakımızın doğu kanadı için sahada savaşa hazır kuvvetler var. NATO'nun hazırlığını 3 katına çıkardık. Gerekmesi durumunda daha hızlı hareket edebilmek için bugün daha fazla kuvvete karar verildi. İttifakın değişik taraflarını korumak için hazırlanan planlar düzenli olarak güncelleniyor ve gözden geçiriliyor. Bugün Baltık ülkeleri ve Polonya'ya ilişkin güncellenmiş plan konusunda mutabık kaldık. Bunu memnuniyetle karşılıyorum. Bu da bizim planları güncelleyip gözden geçirebileceğimizi gösteriyor." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiğini ve bu görüşmede birçok konunun ele alındığını vurgulayan Stoltenberg, "Önemli olan tüm müttefiklerce güncellenmiş Baltık ülkeleri planlarının kabul edilmesi." dedi.

Bir soru üzerine YPG'nin terör örgütü olarak kabul edilmesi konusunda farklı görüşler olduğunu ifade eden Stoltenberg, "Bugün toplantıda özel olarak ele alınmadı ancak NATO üyeleri arasında tartışılan bir sorun. Fakat hepimiz teröre karşı elde edilen kazanımların zarara uğratılmaması konusunda mutabık kaldık." açıklamasına yer verdi.

Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 almasının kendi ulusal kararı olduğuna işaret ederek "Birçok müttefik endişelerini dile getirdi. Ben de bu kararın sonuçlarına ilişkin endişemi dile getirdim. Rusya hava savunma sistemi S-400'ün asla NATO'ya entegre edilmeyeceğini söyleyebilirim." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal