Malezya Başbakanı Mahathir Görevini Devrediyor

Malezya Başbakanı Muhammed, ülkede tartışma konusu olan başbakanlık değişimi için, kasım ayındaki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'ne dikkati çekerek "APEC zirvesinden sonra görevi bırakacağım." ifadelerini kullandı.

19.02.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-10:11) Malezya Başbakanı Mahathir Görevini Devrediyor

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Halkın Adaleti Partisi (PKR) Genel Başkanı Enver İbrahim ile geçen hafta gerçekleştirdiği görüşme sonrası başbakanın değişimiyle alakalı açıklamarda bulundu.

İktidardaki koalisyon partilerinin bu cuma yapacağı toplantıda başbakanın değişimi konusunun masaya yatırılıp yatırılmayacağı hakkında bir bilgisi olmadığını belirten Mahathir, "Herhangi bir tarih belirlenecek mi bilmiyorum, fakat ben zaten önceden görevimi bırakmaya hazır olduğumu söylemiştim." şeklinde konuştu.

Mahathir, başbakanlığı devretmeye yönelik sözünün hala geçerli olduğunu ifade ederek, "Koalisyon ne yönde karar verirse versin, APEC zirvesinden sonra görevi bırakacağım." bilgisini verdi.

Başbakan Mahathir'den bu yıl içinde görevi devralması beklenen Enver, geçen haftaki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Mahathir'in bu yıl kasımda Malezya'da düzenlenecek APEC Zirvesi'nden sonra başbakanlığı devredeceğini doğruladığını ifade etmişti.

MALEZYA'DA BAŞBAKANIN DEĞİŞİMİ TARTIŞMALARI

Başbakan Mahathir Muhammed, 9 Mayıs 2018'deki genel seçimlerinde kazandığı zafer sonrası yaptığı konuşmada, koalisyonun aldığı karar doğrultusunda başbakanlık görevinde yaklaşık 2 yıl kalıp makamını Enver İbrahim'e bırakacağını söylemişti.

Mahathir'in açıklamalarına karşın başbakanın değişimine ilişkin tartışmalar çoğu kez gündeme gelmiş, görev değişimi için kesin bir tarih belirlenip belirlenmediği hususunda iktidar partilerinden farklı görüşler dile getirilmişti.

Koalisyon hükümetinden kimi bakan ve milletvekilleri, ülkede istikrarın sağlanması için Mahathir'in tam dönem görevde kalması gerektiğini savunmuş, buna karşın Enver İbrahim'e yakın isimler, başbakanlık değişiminin iki yıl içinde gerçekleşmesi gerektiğini düşüncelerini içeren açıklamalarda bulunmuştu.

Diğer yandan muhalefet partileri UMNO ve PAS, Mahathir'in tam dönem başbakanlık görevinde kalabilmesi için mecliste güven oylamasıyla yeni bir koalisyon oluşturulması teklifini gündeme getirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal