Macron Kameraları Unutup Öğrenciyi Aşağıladı

Fransa lideri Macron, gerçekleştirilen bir anma töreninde gence kameraları unutarak azarladı. Cumhurbaşkanı Macron kendisine "Manu" diye seslenen lise öğrencisine, "Bana başkan ya da bayım demelisin" ifadelerini kullandı.

19.06.2018-16:51 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-16:51)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkent Paris'te Nazilere karşı Fransız direnişinin 2. Dünya Savaşı'nda idam edilen üyeleri için gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Fransa lideri Macron, düzenlenen törende tek tek gençlerle selamlaşıyordu. Bu esnada bir lise öğrencisi Enternasyonal Marşı'nı mırıldanıp Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ön adına atfen "Naber Manu?" diye sesini yükseltti. Macron bu hitaptan hoşlanmadı.

Cumhurbaşkanı Macron, "Hayır, bunu yapamazsın. Burada resmi bir törendesin ve terbiyeli olman gerekiyor. Bugün burada Fransız milli marşı çalınıyor. Bana 'Sayın Başkan' ya da 'Bayım' demelisin. Tamam mı?" dedi. Lise öğrencisi ise "Özür dilerim sayın başkan" diyerek yanıt verdi.

Macron'un gence nasihatları bu kadarla sınırlı değildi. "İşleri doğru sırada yapmalısın. Bir devrim başlatmak istediğin gün önce diplomanı almak için okulu bitirmeli ve kendi karnını doyurabilmelisin. Başkalarına ancak bundan sonra ders verebilirsin" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı zaman zaman sinirlerine hakim olmadığı ve özellikle de yoksul kesimlere karşı aşağılayıcı bir dil kullandığı için sert şekilde eleştiriliyor. Geçen hafta sosyal yardım programlarına çılgınlık düzeyde para harcandığını ifade eden Macron, geçen yıl da başkanlık seçim kampanyasında da kendisine takım elbiseli adam diyen işçiye karşı küçümseyici bir dille cevap vermişti. Cumhurbaşkanı Macron, "Takım elbiseye para ödemenin en iyi yolu bir iş sahibi olmaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal