ABD'de Korkunç Görüntüler Ortaya Çıktı

ABD’de Trump yönetimin uyguladığı göçmenlik ve sığınmacılık politikası sonucunda ortaya korkunç görüntüler çıkardı.

19.06.2018-14:22 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-14:23)

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en büyük problemlerinden biri olan göçmenlik ve mültecilik, ülke sorunundan insanlık ayıbına dönüştü. Donald Trump yönetimin göreve geldiği günden bu yana savunduğu sığınmacılık politikası, utanç dolu görüntüler ortaya çıkardı.

ABD’nin Texas eyaletinde bulunan ve ABD sınırını geçen yüzlerce çocuğun ailelerinden ayrılarak kamplarda tutulması dünyada büyük tepki çekti.

KİLİTLİ KAFESLER VE TEL ÖRGÜLER

ABD sınırında yakalananların kaçmaması ve ABD sınırlarına giriş yapmaması için Trump yönetimi Texas'ta bir sığınmacı kamp yaptı. Bu sığınmacı kampı her ne kadar dışardan bakıldığında gayet modern ve nizami görünse de kampın içinde insanlık dışı uygulamalar mevcut.

Sınırı geçen sığınmacıların içinde olduğu, yaşları 10-18 arasında değişen çocukların kaçmasını önlemek için kilitli kafesler inşa eden Trump yönetimi, küçük çocukları bu kilitli tel kafeslere yerleştirdi. Ortaya çıkan bu insanlık dışı görüntüler ABD tarihinin en utanç verici sahnelerinden birini tarihe not düşürdü.

Kampta kalanların 200 kadarının yanında ebeveyni bulunmayan çocuklar olduğu ifade edilirken, 500 kadarıysa aile bölmesinde kalan çocuk ve ebevenyler.

YENİ NESİL GUANTANAMO

ABD medyası da insanlık dışı olan bu uygulamaya tepkisiz kalmadı. Los Angeles Times gazetesi Texas-Meksika sınırında Orta Amerika'dan gelen kaçak göçmenlerin tutulduğu bir kampta yaşananların detaylarını ana sayfaya taşıdı. Tesisi ziyaret eden Los Angeles Times muhabiri, gözaltında tutulanların, kaçmasını önlemek için tel örgüden inşa edilmiş kafeslerde tutulduğunu aktardı.

Trump yönetimin bu uygulaması; özellikle Irak Savaşı'nda öne çıkan ve işkence yuvası olarak akıllara kazınan Küba'daki Guantanamo hapishanesine özdeşleştirildi. Özellikle tel ve kilitli hücreler ile beraber yerlerde yatan insanların bulunması bu benzetmeye örnek olarak sunuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal