Kuzey Kore ve Güney Kore Arasındaki Savaş Bitiyor

İki kardeş düşman ülke Kuzey Kore ve Güney Kore aralarındaki savaş durumunu bitirebilir.

17.04.2018-17:08 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-17:05) Kuzey Kore ve Güney Kore Arasındaki Savaş Bitiyor

Düşman kardeşlerin huduttaki görüşmesine 10 gün kadar az bir vakit kala, Kuzey Kore ve Güney Kore’nin 1950’den beri süren savaş durumunu sonlandıracağı öne sürüldü.

Güney Kore’nin Munhwa Ilbo gazetesine konuşan bir Güney Koreli yönetici, 1950-1953 seneleri arasında savaştıktan sonra sulh antlaşması imzalamayan düşman kardeşlerin, bu savaş halini bitirmek için anlaşmak üzere olduğunu ifade edildi.

Türk ordusunun de Güney Kore’nin yanında yer aldığı savaştan sonra yalnızca ateşkes anlaşması imzaladıkları için savaş durumunda olan kardeş ülkeler, 68 yılın ardından sulh ve huzura kavuşabilir.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in 10 gün sonra gerçekleşecek olan buluşmasında, "savaşın sona erdiğini" açıklaması tahmin ediliyor.

Habere göre, Kim Jong un ve Moon Jae-in gündeminde aynı zamanda iki kardeş ülkenin ateşkes alanı olan sivilleştirilmiş alanın eski haline getirilmesi de olacağı öne sürüldü.

Düşman kardeşler arasındaki savaş halinin bitirilmesi, Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Mayıs ayında yapılması beklenen ikili görüşmeyi de olumlu etkileyebilir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal