Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Ağlayarak Halkından Özür Diledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada ağlayarak "Halkımız bana güvendi ama ben bunlara yeteri kadar yanıt veremedim, çok üzgünüm" dedi.

12.10.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-15:16)

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kıtalararası yeni bir balistik füze ve askeri teçhizatın sergilendiği askeri geçit töreninde konuştu. Konuşma sırasında bir ara gözlüklerini çıkararak gözyaşlarını silen Kim, "Halkımız bana güvendi, gökyüzü kadar yüksek, denizler kadar derin umutlarını bana bağladı. Ama ben bunlara yeteri kadar yanıt veremedim. Bunun için çok üzgünüm" dedi.

Kuzey Kore'nin önceki liderleri olan dedesi ve babasının davasına sahip çıkma sorumluluğunun kendisine verildiğini belirten Kim, "Çaba ve samimiyetim, halkımızı hayatlarındaki sıkıntılardan kurtarmaya yetmedi" ifadelerini kullandı.

"SAYISIZ SIKINTILAR, GÖRÜLMEMİŞ FELAKETLER"

Konuşmasının büyük bir bölümünü Kuzey Kore halkının çektiği sıkıntılara ayıran Kim, "büyük zorluklar", "sayısız sıkıntılar" ve "görülmemiş felaketler" den bahsetti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik zorlukların iyice ağırlaştığı ülkenin en büyük ticaret ortağı Çin'le ticareti büyük oranda azaldı. 

LİDERLİĞİ BÜYÜK BASKI ALTINDA

Kore Ulusal Birleşme Enstitüsü'nün Kuzey Kore Direktörü Hong Min, Kim'in gözyaşı dökme aşamasına geldiğine dikkat çekerek "Satır aralarında liderliğinin çok büyük baskı olduğunu görebiliyorsunuz" dedi.

WASHİNGTON'I HEDEF ALMAKTAN KAÇINDI

Kim, konuşmasında dünya çapında koronavirüs nedeniyle zorluk yaşayan halklara desteğini belirtti. Güney Kore ile ilişkilerin geliştirilmesini umut ettiğini söyleyen Kuzey Kore lideri, tehdit edilmeleri halinde tüm nükleer güçlerini seferber edeceklerinin altını çizdi ancak doğrudan Washington'ı hedef almaktan kaçındı.

GÜNEY KORE ENDİŞELİ

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni füzesini sergilemesinden dolayı kaygılarını belirtti ve nükleer programın tasfiyesi ile ilgili görüşmelere dönmeye çağırdı. Bir Amerikalı yetkili ise Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programına öncelik vermesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal