Kremlin'den Kritik Açıklama; Çatışmalar Tırmanır

Kremlin, Ukrayna'daki sıkıyönetim kararının Ukrayna'daki çatışmanın tırmanmasına neden olabileceğini belirtti.

27.11.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-12:26) Kremlin'den Kritik Açıklama; Çatışmalar Tırmanır

Pazar günü Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri karşı karşıya gelmiş, Rus karasularına girdiği öne sürülerek Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahale etmişti. Ukrayna savaş gemilerine karşı ateş açan Rus gemileri 6 Ukrayna askerinin yaralanmasına neden olmuş ve iki ülke arasında savaş krizi gündeme gelmişti.

Merkel ile bir telefonla görüşen Putin, 'Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden dolayı endişeliyiz. Ukrayna'nın aceleci kararlar vermesinin engellenmesi için Almanya'nın Kiev yönetimini etkilemesini umuyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

KREMLİN: SIKIYÖNETİM ÇATIŞMAYI TIRMANDIRIR

Kremlin tarafından kısa bir önce yapılan yeni açıklamada, Ukrayna'daki sıkıyönetim kararının ülkedeki çatışmanın tırmanmasına neden olabileceği ifade edildi.

Alıkonulan 3 Ukrayna savaş gemisinin mürettebatının akıbeti ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu konuda ki kararı yargının vereceğini ve Kremlin'in bu konuda bir tutumu olmadığını dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal