Kosova'da Albin Kurti Hükümeti Düştü

Coronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü koşullarda gerçekleştirilen Kosova Meclisi Genel Kurulu'nda, 50 gün önce göreve başlayan Albin Kurti hükümetinin düşmesi kararlaştırıldı.

26.03.2020-10:15 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-10:09) Kosova'da Albin Kurti Hükümeti Düştü

Coronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü koşullarda gerçekleştirilen Kosova Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oturumda, Başbakan Albin Kurti hükümetine ilişkin verilen gensoru önergesi kabul edilerek, 50 gün önce göreve başlayan Kurti hükümetinin düşmesi kararlaştırıldı. Başbakan hakkında verilen gensoru önergesi, 32 hayır oyuna karşı 82 evet oyuyla 11 saat devam eden oturumla kabul edildi.

Genel Kurulda konuşan Başbakan Albin Kurti, bu kararın sebebinin Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi olduğunu, Thaçi'nin Sırbistan ile toprak değişimi konusunda hazır bir anlaşması olduğunu iddia etti.

Hükümetin 50 günde yaptığı çalışmalardan bahseden ve halkın desteğine sahip olduğunu ifade eden Başbakan Kurti, “Kendim için de hükümet için de üzülmüyorum. Hükümetsiz kalacak olan halkım için üzülüyorum. Yolsuzlukla mücadele için çalışan bir hükümetten mahrum kalacakları için üzülüyorum. Gençler için, kadınlar için çalışan bir hükümetten mahrum kalacakları için üzülüyorum. Sizleri coronavirüsle mücadele için çalışan bir Hükümetten mahrum bırakmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal