Kırgızistan Eski Devlet Başkanına Yolsuzluktan 11 Yıl Hapis Cezası

Kırgızistan'ın eski devlet başkanı Almazbek Atambayev hakkında, yolsuzluk suçlaması ile 11 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi. Eski devlet başkanı, hüküm giymiş bir suçlunun yasa dışı tahliyesinden sorumlu tutuluyor.

23.06.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:45) Kırgızistan Eski Devlet Başkanına Yolsuzluktan 11 Yıl Hapis Cezası

Kırgızistan eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, hüküm giymiş bir suçlunun yasa dışı tahliyesinden dolayı suçlanırken, Atambayev hakkında 11 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi. 

Silah ve uyuşturucu suçundan dolayı hapis yatan Aziz Batukayev'in kanser hastalığının ölümcül seviyeye geldiği ve az bir ömrünün kaldığı gerekçesi ile tahliyesine karar verilmişti. 2013 yılında tahliye edilen Batukayev'in hala Moskova'da hayatta olduğu ifade edildi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl, Kırgızistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı özel kuvvetlerin eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’i başkent Bişkek yakınındaki Koy-Taş köyünde bulunan evinde gözaltına almak için operasyon düzenlemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal