Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov Karantinaya Alındı

Coronavirüs salgını sebebiyle karantinaya alınan devlet başkanları listesine Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov da adını yazdırdı.

24.06.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-13:57) Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov Karantinaya Alındı

Rusya seyahati esnasında beraberindeki 2 kişide coronavirüs görülen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkesine dönünce üç gün karantina altına alınacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden aktarılan yazılı raporda, Ceenbekov'un ve heyet üyelerinin, 75. Zafer Bayramı kutlamaları için Rusya'ya gitmeden önce teste tabi tutulduğu ve test sonuçlarının negatif çıktığı anımsatıldı.

Salgın nedeniyle uygulanan algoritmaya göre, Moskova'da tekrar Covid-19 testi uygulanan heyet mensuplarından Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Daire Başkanı Daniyar Sadıkov ile bir korumanın test sonucunun pozitif sonuçlandığı rapor edildi.

Beraberindeki heyetinde coronavirüs görüldüğü için Moskova'daki 75. Zafer Bayramı kutlamalarına katılmama kararı alan Ceenbekov'un, Kırgızistan'a geri geleceği ve yeni test sonucu çıkana dek muhtemelen üç gün boyunca karantinaya alınacağı söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal