Kim Jong-Nam'ın Cinayet Zanlısı Tahliye Edilecek

Kuzey Kore önderi Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın 2017 senesinde Malezya'da suikast neticesinde öldürülmesinden dolayı yargılanan Vietnamlı sanık Huong'un bugün tahliye edilebileceği bildirildi.

01.04.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:06) Kim Jong-Nam'ın Cinayet Zanlısı Tahliye Edilecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi olan Kim Jong-nam'ın 2017 yılında Malezya'da suikast neticesinde öldürülmesinden yargılanan Vietnamlı sanık Huong'un bugün tahliye edilebileceği açıklandı.

Malezya'daki Suikast soruşturması çerçevesinde "cinayetten’’ yargılanan Vietnamlı sanık Doan Thi Huong'a, bugünkü duruşmada "tehlikeli silahla yaralamaya sebebiyet" suçlaması eklendi. Yeni suçlamaya itiraz etmeyen sanık Huong’un, bugün tahliye edilebileceği bildirildi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Malezya'daki Shah Alam mahkemesinde düzenlenen duruşmadan sonra basına açıklama yapan Doan Thi Huong'un avukatlarından Salim Beşir, savcıların sanığa "cinayet" yerine, daha hafif suç olan "tehlikeli silahla yaralamaya sebebiyet" suçunun yöneltildiğini ve sanığın da hakkındaki bu yeni suçlamayı kabul ettiğini belirtti.

Beşir, yapılan yeni suçlamayı kabulünden sonra sanığın gün içinde tahliye edilebileceğini bildirdi.

KİM JONG-NAM SUİKASTİ

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un üvey ağabeyi olan Kim Jong-nam, 13 Şubat 2017 tarihinde Kuala Lumpur'daki havalimanında uğradığı suikast saldırısında yaşamını yitirmişti. Söz konusu suikastta VX sinir gazı kullanıldığı belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal