Kanada, Hidroksiklorokin Kapsülü Siparişi Verdi

Kanada ülkesinde Coronavirüse karşı çare arıyor. Kanada hükümeti, Coronavirüs vakalarının tedavisinde kullanmak amacı ile Hindistan'dan, hidroksiklorokin kapsülü siparişi verdi.

18.04.2020-19:04 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-19:02) Kanada, Hidroksiklorokin Kapsülü Siparişi Verdi

Kanada hükümetinin, Coronavirüs (Kovid-19) vakalarının tedavisinde kullanılmak üzere Hindistan'dan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "virüse karşı bir çare" olarak lanse ettiği hidroksiklorokin kapsüllerinden sipariş ettiği belirtildi.

Kanada'nın ulusal yayın organlarından National Post gazetesinin haberine göre, hükümet, dünyanın en büyük hidroksiklorokin üreticilerinden biri olan Hindistan ile 5 milyon kapsülün tedariki için anlaşma yaptı.

Anlaşma, Kanada Küçük İşletme, İhracatı Geliştirme ve Uluslararası Ticaret Bakanı Mary Ng'in İletişim Direktörü Eleanore Catenaro tarafından da doğrulandı.

Söz konusu anlaşma ile Hindistan böylece, hidroksiklorokin için Mart ayında başlattığı ihracat yasağını Kanada açısından kaldırmış oldu.

Kanada'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 93 kişi daha yaşamını yitirdi. Bu son ölümlerle beraber ülkede virüs kaynaklı ölüm sayısı 1366'ya yükseldi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal