Japon Teknoloji Devi Toshiba 7 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Japon teknoloji devi Toshiba, 5 senelik stratejisi çerçevesinde iş gücünün yüzde 5'lik kısmını tasfiye edeceğini duyurdu. Bu açıklamada 7 bin kişinin işten çıkarılması anlamına geliyor.

09.11.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-14:53) Japon Teknoloji Devi Toshiba 7 Bin Kişiyi İşten Çıkaracak

Japonya'nın dev firmalarından Toshiba, 5 senelik yeni stratejisi çerçevesinde iş gücünün yüzde 5'lık bölümünü yani yaklaşık 7 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Toshiba, bunun haricinde problemlerle uğraşan ABD'deki doğal gaz birimini de satacak ve Britanya'daki nükleer enerji eylemlerini de tasfiye edecek.

HİSSELER YÜZDE 12 ARTTI

Habertürk'ün aktardığı habere göre, Tokyo borsasında işlem yapan Toshiba hisseleri haberler ardından yüzde 12 yükselirken firmanın kendi hisselerinin yüzde 40'ını satın alarak temettü paylarını yükselteceğini açıklaması da yatırımcılar tarafından son derece pozitif algılandı.

TASFİYE 2019 BAŞLARINDA TAMAMLANACAK

Japon şirketi, yayınladığı açıklamada Amerika'daki gaz işletmesini 2019 Mart ayı itibarıyla elden çıkarmayı düşündüğünü söylese de başta potansiyel alıcılar olmak üzere herhangi bir ek ayrıntı vermedi. Birleşik Krallık'ta alıcı bulamadığı nükleer enerji operasyonu NuGen'i de tasfiye edecek olan Toshiba, tasfiyeyi 2019 başlarında sona erdirmeyi düşünüyor. Toshiba'nın yapacağı 7 bin kişilik işten çıkarma operasyonu da bu tercihlerle alakalı.

SATIŞLAR ART ARDA GELİYOR

Tekrar yapılanma ardından Toshiba enerji depolama ve altyapı ile otomobil sektörüne dönük yarı iletken endüstrisine ağırlık verecek. Ayakta durabilmek için son senelerde önemli varlıklarını bir bir satan Toshiba, son olarak satışı yılan hikayesine dönen çip kısmını içlerinde Apple'ın da yer aldığı bir grup yatırımcıya 18 milyar dolar karşılığında satmıştı.

2015 senesinde meydana çıkan ve dönemin CEO'su ile pek çok yönetim kurulu mensubunu da yanında götüren muhasebe skandalı ardından Toshiba, yaralarını sarmaya çabalarken bu senenin başında da ABD'de iflas etmiş durumundaki nükleer yatırımı Westinghouse'u Kanadalı yatırım firmasına 4,6 milyar dolara devretmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal