İtalya'da AB'den Ayrılık Sinyalleri

Aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Salvini, yaptığı paylaşıma "Avrupa uyanmazsa, bu sahneler çoğalacak" notunu ekledi.

03.04.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-16:23)

Avrupa Birliği (AB), Covid-19 ile mücadelesinde İtalya'ya destek vermediğinden dolayı eleştiriliyor.

Avrupa’da coronavirüsün en fazla etkilediği ülkelerden biri olan İtalya'da Covid-19 ile mücadelede AB’den yeterinde destek görülmediğinden dolayı Avrupa Birliği bayrakları indiriliyor.

AB BAYRAĞINI İNDİRDİ

Aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini'nin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bir kişi Avrupa Birliği bayrağını indiriyor.

"BENZER SAHNELER ÇOĞALIR" MESAJI

Salvini, görüntünün üzerine yazdığı yazıda ise, "Avrupa uyanmazsa, bu sahneler çoğalacak. Büyük bir halk olmanın gururu ile daima ileri ve asla pes etmeyin" sözlerine yer verdi.

AB İTALYA’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini, AB'ye "yılanlar ve çakallar yuvası" demiş ve "Önce virüsü yenelim, AB'yi sonra düşünürüz. Gerekirse, teşekkür bile etmeden güle güle deriz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu süreçte birlik tarafından sürekli olarak yalnız bırakıldıklarını belirten İtalya'ya, Avrupa Birliği'nden özür geldi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalyan gazetesi La Republica’ya gönderdiği makalede Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin krizin başında fazlasıyla kendi ülkelerindeki vaziyete odaklandığını ifade ederek, "Pandemiyi yalnızca hep beraber Birlik olarak yenebileceğimizi fark etmediler. Bu inciticiydi ve bundan kaçınılabilirdi. Fakat bugün Avrupa İtalya'nın yanındadır” sözlerine yer verdi.

Ursula von der Leyen, Covid-19 ile mücadelede 100 milyar avroya kadar kaynak sağlanacağını ifade ederek bunun İtalya'da başlatılacağının altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal