İtalya Karantina Uygulamasını Hafifletmeyi Planlıyor

Vaka ve ölüm sayısının son günlerde düştüğünü İtalya’da normal yaşama dönüşün ilk adımları başlayabilir.

08.04.2020-18:16 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-18:06) İtalya Karantina Uygulamasını Hafifletmeyi Planlıyor

Çin'in Vuhan eyaletinde meydana gelen yeni tip coronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya, ekonomiyi canlandırmak için ev karantinası uygulamasını hafifletmeyi düşünüyor.

İtalya Sağlık Bakanı Lazzaro Spallanzai, yerel bir gazeteye vermiş olduğu demeçte, hükümetin yeni planının, karantina kısıtlamalarını hafifletirken testleri artırmayı içerdiğini ifade etti. Spallanzai yine de sosyal mesafe uygulamasının önemine ve devamlılığına dikkat çekti.

Plana göre nisan ayı ortalarında tarım, sağlık ve malzeme sektöründe çalışan şirketlerin tekrar faaliyete geçmesi planlanıyor.

Ancak işçilerin geri dönmesi için özel şartlara riayet etmesi ve şirketlerin bu şartları yerine getirmekle yükümlü olması gerekmekte.

Vaka ve ölüm sayısının son günlerde düşüş yaşadığı ülkede durumun böyle devam etmesi halinde önümüzdeki ay mağazaların yavaş yavaş açıldığı beklenebilir. Ancak barlar ve restoranların faaliyete geçmesi şu an için söz konusu olarak gözükmüyor.

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, coronavirüsün ülkede yayılmasının ardından 13 Nisan'a kadar karantina kararı almıştı. Ancak bu sürenin uzatılması düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal