İstifa Eden Yunan Bakan Kammenos Kardak'a Çelenk Bıraktı

Görevinden istifa eden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak Adalarına helikopterle gelerek çelenk bıraktı.

14.01.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-10:34) İstifa Eden Yunan Bakan Kammenos Kardak'a Çelenk Bıraktı

İstifa eden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, helikopterle Kardak adalarına gitti ve havadan çelenk bıraktı. Sosyal medya sayfasında "Son sahne" diye bu anı yayınlayan Kammenos, geçen sene benzer girişim yapmış ve TSK, Bakan'ı adaya yaklaştırmamıştı.

"SON SAHNE"

Yunanistan Savunma Bakanı ve hükümetin ortağı Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) Başkanı Panos Kammenosi, istifa ettiğini ve koalisyon hükümetinden çıkacaklarını söylemişti. İstifa açıklalamasının sonrasında Bakan Kammenos, askeri bir helikoptere binerek Kardak adalarına gitti. Adalara havadan çelenk bırakan Kammenos, görüntüleri sosyal medya sayfasından paylaştı. Kammenos açıklamasında, "Yolculuğumuz başladığından beri son sahne" sözlerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN MEHTERLİ CEVAP

Kardak'a çelenk bırakmak için Yunan hücumbotu ile gelen Kammenos Kardak'a çelenk atmak istemişti. Gerçekleştirilen uyarının sonrasında Yunanistan Heyeti, gerginlik olmadan Türk karasularından çıkmıştı. Kendi karasularına çekilen yunan askerine Türk Sahil Güvenlik birimleri telsizden mehteran hücum marşı ve İzmir marşını dinletmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız lazım olanı yapmıştır" sözlerini kullanmış, mesele ile alakalı olarak TSK'dan yayınlanan açıklamada ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan doğan hak ve çıkarlarını azim ve kararlılıkla korumayı sürdürmektedir" denilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal