İsrailli Vekilden Siyonist Devlete Sert Eleştiri

İsrailli parlamenter Ofer Kassif, ülkesinin Filistinlilere yönelik yaptığı terörist uygulamaları İsrail Millet Meclisi Knesset’in kürsüsünde çok ağır bir dille eleştirdi.

11.07.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-13:39)

İsrail’in Filistin’deki yayılmacı ve şiddet uygulamalarına vicdan sahibi Yahudiler de karşı çıkıyorlar. Özellikle Sol görüşlü yazar, gazeteci ve akademisyenlerin eleştirdiği devlet politikalarına karşı en sert tutumu sergileyenlerin başında Ortodoks Yahudiler geliyor.

İsrail parlamentosunda, Siyonist yayılmacılığına karşı bugüne kadar sadece Arap kökenli milletvekilleri tepki gösteriyordu. Ancak İsrail’in son yayılmacı politikalarına karşı Yahudi milletvekilleri de seslerini yükseltmeye başladılar.

Haddash ittifak listesinden parlamentoya giren Ofer Kassif, İsrail’in işgalci olduğunu açıkça söyledi. 
Önceki gün meclis oturumunda yaptığı konuşmada İsrail’in Siyonist yayılmacılığını ağır bir dille eleştiren Ofer Kassif, 'İsrail’in üzerinde kurulduğu toprakların gerçek sahibinin Filistinliler olduğunu' söyledi.

Kassif konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

Bu toprakların gerçek sahibi Filistinlilerdir. Bu topraklar İsrail’in değildir. İsrail burada işgalcidir. İsrail, dini ve tarihi bağları olduğu gerekçesiyle bu toprakları işgal etmiştir. Biz burada işgalciyiz. 
Artık ordumuz, askerlerimiz soğukkanlılıkla Arapları öldürmek istemiyor. Bu yanlış politikalarınızdan vazgeçin.

Kassif’in Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmaya, bazı ırkçı milletvekillerinin yanı sıra Netenyahu’nun başında bulunduğu ırkçı faşist Likud partisine mensup üyelerin de itiraz ettiği gözlemlendi. 

HADDASH İTTİFAKI NEDİR?

İsrail’de onlarca siyasi parti bulunuyor. Bu partilerin bazılarının tek başına Knesset (Miclis)e girmeleri oldukça zor olmasından dolayı, küçük partiler ittifaklarla Meclis’e girmeyi başarıyorlar.
HADDASH, içinde bazı Filistinli grupların da yer aldığı İsrail’de kurulmuş bir Komünist ittifakın adıdır. İbranice tam adı HaHazit HaDemokratit LeShalom uLeShivion olan grup, İsrail devlet politikası olan Siyonizm’e karşı en sert mücadele eden siyasi cephe olarak da biliniyor. Büyük çoğunluğunun akademisyen ve fikir üreten insanların öncülüğünde kurulan grup, Siyonist devletin bütün gayrimeşru müdahalelerine karşı kendini korumayı başarmış ve artık Meclis (Knesset)’te temsil edilmeyi başarmıştır.

Haddaş adına Knessette konuşma yapan milletvekili Ofer Cassif, akademisyen ve felsefeci kimliği ile de uluslararası camiada tanınan bir fikir adamı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal