İsrail’in Yafa’da Müslüman Mezarlığını Yıkması Protesto Edildi

İsrail’in, Filistin şehri Yafa'da bulunan Müslüman El-İs’af Mezarlığı'nı yıkmasına tepki gösterildi.

12.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-15:54) İsrail’in Yafa’da Müslüman Mezarlığını Yıkması Protesto Edildi

İsrail’in, Filistin şehri Yafa'da bulunan Müslüman El-İs’af Mezarlığı'nı yıkmasına tepki gösterildi.

Yafa’da düzenlenen gösteriden önce mezarlığın etrafında bulunan açık alanda cuma namazı için saf tutuldu. Namazı, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri kıldırdı.

İsrail’in, Filistinlileri Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmalarından da söz eden Şeyh Sabri, “Bu zulüm politikasını işgal devletinden başka kimse uygulamıyor. Biz buradan Müslümanlara Mescid-i Aksa’ya gitme çağrısında bulunuyoruz. Aynı şekilde coronavirüs öncesi olduğu gibi büyük sabah namazlarının da kılınmasına başlamak lazım” ifadelerini kullandı.

Şeyh Sabri, bunun dışında, Tel Aviv Belediyesi’nin Yafa şehrinde bulunan Müslüman El-İs’af Mezarlığı’nı yıkmasını kınadığını dile getirdi.

İsrail güçlerinin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı bölgede bulunan İsrail vatandaşı onlarca Filistinli, cuma namazının ardından Yafa şehir merkezine doğru ilerleyerek Müslüman mezarlığının yıkılmasını tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Tel Aviv Belediyesi, 2018 yılında Nahum Goldmann Caddesi üzerinde yer alan bir binayı yıkmak istemiş ve yerine evsizler için sığınma evi inşa etmek istemişti.

Binanın temel kazılarında birçok insan kemiği tespit edilmişti.

Bunun ardından Yafa’da yaşayanlar bu yerin bir Müslüman mezarlığı olduğunu ifade ederek kazı çalışmalarının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

Tel Aviv Bölge Mahkemesi ocak ayında, kazıların durdurulması için yapılan başvuruyu kabul etmeyerek, Müslüman mezarlığı üzerinde yapılan inşaat çalışmalarını onaylamıştı.

Belediye, pazartesi günü bahsi geçen söz konusu mezarlıkta kazı çalışmalarına tekrar başlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal