İsrail'den Küstah Türkiye İddiası!

İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer, Kaşıkçı olayına yönelik, 'küresel çifte standantları' eleştirirken, Türkiye ve Katar’ın, Suudi Arabistan ile ABD arasındaki 'ilişkiyi bozmaya çalıştıklarını' ifade etti.

05.11.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-10:33) İsrail'den Küstah Türkiye İddiası!

Son zamanlarda Riyad’a gösterdiği samimi tavrı ile dikkatleri üzerine toplayan İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına yönelik 'küresel çifte standantları' eleştirirken, Türkiye ve Katar’ın, Suudi Arabistan ile ABD arasındaki 'ilişkiyi bozmaya çalıştıklarını' öne sürdü.

Arabiya İngilizce’ye göre, bir panelde bulunan Dermer, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilme ve İran’a yaptırım uygulama kararına ilişkin tepkilere sert çıktı.

Kaşıkçı olayına yönelik de, 'Eğer bir kişinin öldürülmesinden sinirlenirsek eğer 500 bin kişinin öldürülmesinden 500 bin defa daha da öfkeli olmalıyız' ifadelerini kullanan Dermer, İran ile sağlanan nükleer anlaşmanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in '500 bin masum sivili öldürmesine olanak verdiğini' iddia etti.

İsrail’in Washington Büyükelçisi, bununla birlikte, 'Türkiye ve Katar, Suudi Arabistan’ın ilişkilerini bozmak için baskı yapıyor' iddiasında bulunduğu açıklamaları esnasında ABD’nin Suudi Arabistan ile olan önemli 'stratejik ilişkiyi' yıkmama konusunda dikkat etmesi gerektiğini de vurgularken ABD ve İran’ın 'ne çıkarları ne de değerleri paylaştığını' dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal