İsrail Yeni Planı İçin Harekete Geçti

BM’de büyük darbe yiyen İsrail, uluslararası destek için elini cebine soktu. Başbakan Netanyahu, 50 gelişmekte olan ülkeye 50 milyon dolarlık bağışta bulunacak.

03.01.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 03.01.2018-11:38) İsrail Yeni Planı İçin Harekete Geçti

İsrail’in, ''hayır''cı Nauru'ya da Kudüs oylaması öncesinde 72 bin dolarlık kanalizasyon arıtma sistemi satın aldığı belli oldu.

Türkiye'nin öncülüğüyle Birleşmiş Milletler’de (BM) tarihi hezimete uğrayan İsrail, uluslararası destek için kesenin ağzını açtı. BM’de 128 ülkenin aleyhinde oy kullandığı İsrail, destekçilerini artırmak için yeni yollar deniyor.

BM oylamasında çekimser oy kullanan 35 ülkenin izinin süren İsrail, Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği kararla önümüzdeki dönemde çekimser oy veren ve ekonomisi iyi olan ülkeleri çıkarları doğrultusunda ikna etmeye uğraşacak.

Çıkarları doğrultusunda 'parasal ikna' yöntemini de kullanan İsrail, gelişmekte olan ülkelere karşı ise para gücünden faydalanacak. Bu çerçevede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilerleyen zamanlarda 50 gelişmekte olan ülkeye 50 milyon dolar bağışta bulunacak bir fon başlatmayı düşünüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal