İsrail Sürgün Kararını Onayladı

İsrail vatandaşlarının hayatlarına kast edilmesinden sorumlu tutulan Filistinlilerin ailelerinin Batı Şeria bulunan evlerinden çıkarılmasına doğrultusundaki kararı resmen onayladı.

17.12.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-09:16) İsrail Sürgün Kararını Onayladı

İsrail Bakanlar Kurulu Yasama Komisyonu, İsrail vatandaşlarının hayatlarına kast edilmesinden sorumlu tutulan Filistinlilerin ailelerinin Batı Şeria bulunan evlerinden çıkarılmasına doğrultusundaki kararı resmen onayladı. Yerel gazetenin bildirdiğine göre, İsraillileri öldüren Filistinlilerin ailelerinin Batı Şeria'daki evlerinden çıkarılması kararı onaylandı.

Aşırı sağcı Yahudi Evi Partisi Milletvekili Moti Yogev kabul edilen karar kapsamında, bir Yahudi'nin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı gerçekleştiren kişi ve ailesinin 1 hafta içinde Batı Şeria'daki evlerinden çıkarılacağını ve yine Batı Şeria'da bulunan başka bir bölgeye sürgün edileceğini söyledi.

 

PARLAMENTO ONAYI GEREKİYOR

Kabul edilen kararın yürürlüğe girmesi için İsrail hükümetinin onayından sonra parlamento tarafından da onaylanması gerekmekte. Devletin yargı danışmanı Avichai Mandelblit, karara hukuki açıdan doğru olmadığı için karşı çıkıyor.  Mendelblit, ailenin oturduğu evden çıkarılması için ailenin suçla direk bir alakasının olması gerektiğinin altını çiziyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal