İsrail Seçimlerine Büyük Protesto!

Yüzlerce Suriyeli, İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nde ilk kez gerçekleşen yerel seçimleri protesto etti.

30.10.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-16:01) İsrail Seçimlerine Büyük Protesto!

Yüzlerce Suriyeli, İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nde bulunan Majdal Şams köyünde İsrail'in bugün gerçekleştirdiği yerel seçimleri protesto etmek için toplandı. Golan Tepeleri'nin Suriye topraklarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu savunan protestocular, İsrail yerel seçimlerine katılmayı kabul etmediklerini belirtti.

Ellerinde Suriye ve Dürzi bayrakları bulunduran Suriyeliler, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar attı. Protestoyda yer alan Dürzi din adamı Ezzedine Şams, 'İsrail Golan'ı seçimler yoluyla İsrail'e bağlamak için uğraşıyor ve biz bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz' şeklinde konuştu. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise, İsrail'in Golan Tepeleri'nde yerel seçimlerde bulunması kararını kabul etmeyerek, 'Suriye topraklarının vazgeçilmez bir parçası olduğu' şeklinde açıklamalarda bulundu.

İsrail, Suriye sınırları içerisinde bulunan Golan Tepeleri'ni 1967'de Altı Gün Savaşı esnasında işgal etmiş, 1981' yılında da uluslararası toplumun reddettiği bir şekilde bölgeyi ilhak etmişti.

Diğer taraftan, İsrail'de bugün gerçekleşen yerel seçimlerinde 6 buçuk milyondan fazla İsrailli, ülke genelindeki 11 bin oy verme merkezinde oy veriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal