İsrail, İngiltere ve İspanya'nın Solunum Cihazı Talebini Geri Çevirmiş

İngiltere ve İspanya'nın İsrail'den solunum cihazı almak istediği fakat İsrail’in bu istekleri kabul etmediği kaydedildi.

16.04.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-10:06) İsrail, İngiltere ve İspanya'nın Solunum Cihazı Talebini Geri Çevirmiş

İngiltere ve İspanya'nın İsrail'den solunum cihazı almak istediği fakat İsrail’in bu istekleri kabul etmediği kaydedildi.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda verilen haberde, coronavirüsün en fazla etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere'den pek çok şirketin solunum cihazı ithal etmek için İsrail'deki firmalara başvurduğu ifade edildi.

İsrailli şirketlerin, yeni tip coronavirüs dolayısıyla solunum cihazı ihracata yasak getirildiği için İngiltere'nin solunum cihazı isteklerini reddettiği belirtildi.

Bu durumun üzerine İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın, geçtiğimiz hafta Başbakan Binyamin Netanyahu'yla gerçekleştirdiği telefon görülmesinde İngiltere’ye bu konuda imtiyaz tanınmasını istediği aktarıldı.

Netanyahu'nun ise bu talebi İsrail'in de solunum cihazına ihtiyaç duyduğunu söyleyerek reddettiği ifade edildi.

İSPANYA'NIN SİPARİŞLERİ

Haberde aynı zamanda, ithalat yasağından önce İspanya'nın da İsrail'den 30 tane solunum cihazı sipariş ettiği fakat bu siparişin karşılanmadığı ifade edildi.

Haberde, İspanya Dışişleri Bakanı Luca Arancha Laya’nın ise geçtiğimiz pazar günü İsrailli mevkidaşı Yisrael Katz'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve sipariş edilen solunum cihazlarının İsrail’deki ihracat yasağından önce istendiğini söylediği belirtildi.

Telefon görüşmesinde, Laya'nın, Yisrael Katz'dan sipariş edilen 30 solunum cihazının gönderilmesini talep ettiği, fakat şimdiye dek İsrail'in bu isteği karşılıksız bıraktığı ifade edildi.

Kanal 13, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığının haberin asılsız olduğunu söylemediği fakat konu hakkında da konuşmadığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal