İsrail, Gazze'deki Yaşam Şartlarını Zorluyor!

Gazze'deki Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşam şartlarının giderek kötüleştiğini aktardı.

25.10.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-17:03)

Gazze'deki Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşam şartlarının giderek kötüleştiğini aktardı.

Heyetten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'de yıllardır devam eden İsrail ablukasından ötürü yaşam şartlarının kötüye gittiği açıklanırken, devam eden ablukanın İsrail işgaline karşı bir direniş patlamasına sebep olduğu belirtildi.

Gazze sınırında düzenli olarak etkisini gösteren kitlesel ve barışçıl eylemlerin ablukayla mücadelenin bir parçası olduğu bildirilen açıklamada, ablukanın bitmesi için uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarının müdahalesinin gerekli olduğu belirtildi.

Filistin Sosyal Kalkınma Bakanlığı Vekili Gazi Hamad, 20 Ekim'de yaptığı açıklamada, Gazze nüfusunun yüzde 33,8'inin aşırı yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirterek, 2019’da Gazze’deki yoksulluk ve işsizlik oranının yüzde 75'lere ulaştığını duyurmuştu.

İsrail, 2006'dan bu yana yaklaşık 2 milyon Filistinlinin hayatını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ni kara, hava ve denizden abluka altına almış bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal