İspanya'da Virüsün Bulaşmadığı Tek Yer Sierra Kasabası!

İspanya'yı etkisi altına alan coronavirüs salgını ülkede 150 binden fazla insanı etkilerken, ülkede virüsün görülmediği tek yer Sierra kasabası oldu. Belediye başkanı ise kasabanın virüsten nasıl korunduğunu açıkladı.

08.04.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-12:46) İspanya'da Virüsün Bulaşmadığı Tek Yer Sierra Kasabası!

Çin'den yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri İspaya oldu. İspanya'da her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, ülkede 150 binden fazla insan virüsten etkilendi. Ülkede salgının görülmediği tek yer ise Cadiz kentine bağlı Zahara de la Sierra kasabası oldu. Belediye Başkanı Santiago Galvan bin 526 kişinin yaşadığı kasabada virüsten nasıl korunduklarını aktardı. 

Kasabanın toplam 5 girişi olurken bunlardan 4'ü coronavirüs kapsamında kapatıldı. Belediye başkanı kasabaya giren her aracın dezenfektanla yıkanması yönünde talimat verirken, kasabada yaşayanlara ise temel ihtiyaç dışında dışarı çıkılmaması söylendi. Kasaba sakinleri de bu öneriyi dikkate alarak evlerinde kalmayı tercih etti. 

"BU İŞİN SIRRI 24 SAAT DEZENFEKTE YAPMAK"

Öte yandan 3 günde bir 10 kişilik grup kasabanın sokaklarında dezenfekte çalışması yürütüyor. Evlerinden çıkmayanlar için 2 görevli çalışırken, tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Güvenlik güçleri de polis araçlarındaki megafon vasıtasıyla halkı bilgilendiriyor. Galvan konuyla ilgili olarak açıklama yaptı ve "Bugüne kadar hiçbir bulaşma ya da virüs görülmedi. Salgın ortaya çıktığında birtakım önlemler aldık. Bunların bir tanesi de şehirdeki hareketliliği ve araç giriş çıkışıdır. Şehre giriş yollarından sadece birini açık bıraktık bu da polisin ve belediye ekiplerinin işini kolaylaştırdı. Bu işin sırrı 24 saat dezenfekte yapmak. Çamaşır suyunun ham maddesi ile suyu karıştırarak hazırlanan dezenfektanla temizlik yapıyoruz. Sıfır temas ve halkın duyarlı olması da bizi bu salgına karşı korudu. Herkes evinden çıkmamak için bize söz verdi. Kasabaya 150 metre mesafede ise gelen araçlar durdurulup dezenfekte işlemleri yapıldıktan sonra girişe izin veriyoruz. En önemlisi de hala herhangi bir vakanın olmamasıdır. Buna seviniyoruz. Dediğim gibi insanlar duyarlılar ve evlerinden çıkmıyorlar. Gördüğünüz gibi bugün de sakin ve sessiz bir gün mevcut kasabamızda. Hafta sonu sokakları ve kasaba meydanını dezenfekte ediyoruz. Tüm hizmetleri insanların evlerine götürüyoruz." dedi.

"ÖNLEMLERDEN DOLAYI ÇOK MEMNUNUM"

Kasabada market işleten Maria Jose Garcia ise "Adım Maria José Garcia, Zahara de la Sierra'da market sahibiyim. Bizler de dünyada olup bitenlerden dolayı çok kaygılıyız. Tüm komşularıma sabırlar diliyorum. Şehrimizde alınan önlemlerden dolayı çok memnunum. Bizler burada izoleyiz, umarım virüs hiç buraya gelmez." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal