İskandinav Orduları Putin'e Mesaj Gönderdi

Finlandiya, İsveç ve Norveç İskandinav savunma iş birliğinde bir kilometre taşı olarak nitelendirdikleri bir anlaşma kapsamında Rusya'ya karşı birleşti.

26.09.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-18:00) İskandinav Orduları Putin'e Mesaj Gönderdi

Finlandiya, İsveç ve Norveç, bir süper güç mücadelesi çağında İskandinav ülkeleri arasındaki birliği arttırmak amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attı.

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen ve İsveç Savunma Bakanı Peter Hulquist, yeni bir askeri işbirliği anlaşması imzalamak için Kuzey Norveç’in Finnmark kentindeki Porsangmoen’de bir araya geldi.

Ülkeler, Danimarka ve İzlanda’nın da yer aldığı İskandinav Savunma İşbirliği (NORDEFCO) aracılığıyla zaten birbirine bağlı.

Yeni anlaşmanın hedefi, mevcut ve gelecekteki askeri operasyon planlarının koordinasyonunu daha iyi oluşturmak.

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, anlaşmanın doğudaki Rusya’yı açık bir tehdit olarak gördüğünü ve net bir mesaj gönderdiklerini söyledi.

Hultqvist, Rus tarafının askeri birliklere ve teçhizata çok yatırım yaptığı bir çağda yaşıyoruz. Aynı zamanda, bazı güçler de Soğuk Savaş sırasında yaygın olanlarla uyumlu operasyonel faaliyetler sergiliyor açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal